Welke honden lopen vaak weg?

Jaarlijks raken minstens 13.000* huisdieren vermist in Nederland, hiervan raken 418 baasjes hun trouwe viervoeter kwijt. In landelijke gebieden raken in verhouding de meeste dieren zoek, maar de stad Rotterdam staat bovenaan met zo’n 400 vermiste huisdieren per jaar/ in 2016.

Het is geen verrassing dat sommige rassen wat sneller hun neus achterna gaan dan andere. Sommige honden zijn trouw aan hun baasje en zullen (bijna) niet van hun zijde wijken maar andere honden grijpen elke kans om even alleen op stap te gaan. Welke hondenrassen worden het snelst vermist?

8 hondenrassen die erom bekend staan dat ze weglopen

  1. Australian Shepherd
  2. Labrador Retriever
  3. Jack Russel
  4. Duitse Herder
  5. Spaniels                                                                                                                                  (Cocker Spaniels, Engelse Springer Spaniel, Cavalier King Charles)
  6. Staffordshire Bull Terrier
  7. Border Collie
  8. Honden uit het buitenland (die voorheen zwerfhond zijn geweest)

Waarom lopen honden weg?
Er kunnen heel veel redenen waarom een hond wegloopt. Wanneer je hond  ergens erg van schrikt – bijvoorbeeld van een onverwacht of hard geluid- kan hij uit angst wegrennen en per ongeluk ontsnappen via een open deur of de tuin. Een hond die zich verveelt omdat hij niet voldoende aandacht krijgt of zelfs verwaarloosd wordt kan aan de wandel gaan. Honden die (te) veel alleen zijn kunnen weglopen op zoek naar afleiding of andere honden om mee te spelen. Het kan natuurlijk ook dat je hond nooit goed geleerd heeft wat wel en vooral niet mag. Als dit het geval is zal je hond iedere kans grijpen om er vandoor te gaan.

GPS-tracker ideaal voor weglopers

Het maakt niet uit wat de reden is dat je hond wegloopt of welk ras je uiteindelijk hebt, wanneer je hond een goede ontsnapper is dan is het misschien handig om een GPS Tracker aan te schaffen. Met een GPS-Tracker kan je je hond (of kat) altijd terugvinden en zelfs live volgen!

Voor mijn uitlaathonden heb ik ook een GPS-Tracker aangeschaft. Als mijn klanten het spannend vinden wanneer ik hun hond los laat lopen klik ik de GPS Tracker aan de halsband van de hond. Deze GPS-tracker is waterdicht dus hij blijft werken as het regent of als de hond het water ingaat. En als het donker is geeft hij licht, zodat het dier goed zichtbaar is. Ik zorg er natuurlijk wel voor dat de hond niet wegloopt, maar dit biedt hun baasjes extra zekerheid.

Meer informatie over GPS-trackers

Tractive GPS is de GPS tracker die ik gebruik voor mijn (uitlaat)honden

Via deze link kan je een onderzoek van de Consumentenbond lezen over de GPS tracker van Tractive De Consumentenbond over Tractive GPS

 

*waarvan 11.000 katten en 1045 vogels

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *